Sirop de afine
Ingrediente:
- 2 kg afine,
- 2 kg zahar,
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele.
Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat .
Adaugam in sirop sucul de lamaie si ii dam un clocot,dupa care il turnam fierbinte in sticle sterilizate.
Acoperim sticlele cu o patura si le lasam pana s-au racit dupa care le depozitam intr-un loc racoros .
Se serveste cu apa minerala sau plata si multa gheata... sau pe diferite deserturi.
Afinele care va raman le puteti folosi in diferite deserturi sau puteti face gem/dulceata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!