Sirop de capsuni
Daca nu ati facut inca sirop de capsuni,acum este momentul cat inca se mai gasesc in gradini si piete.
Reteta o am de la o vecina,care m-a asigurat ca sta siropul peste iarna chiar daca este nefiert.
- Pentru 2 sticle avem nevoie de :
- 1,300 g capsuni ,
- 1 kg zahar,
- sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol(cratita) punem capsunii,peste care adaugam zaharul si sucul de lamaie.
Ii lasam deoparte 2-3 zile pana se topeste de tot zaharul,timp in care amestecam din cand in cand.
Cand s-a topit zaharul turnam siropul in sticle sterilizate.
Pastram siropul intr-un loc racoros.
Din capsunii ce va raman puteti face un gem de capsuni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!