Spaghete cu perisoare si sos de rosii



Ingrediente:
  • spaghete ,
  • apa,
  • sare,
  • 1 lingura ulei,
Pentru perisoare:
  • 250g carne tocata,
  • 1 ou,
  • 1 lingura orez,
  • sare,piper,
Pentru sos:
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ardei ,
  • 250 ml bulion,
  • 1 lingura zahar,
  • sare,
  • busuioc,
  • 1 lingura faina

Mod de preparare:

Punem apa la fiert cu putina sare in doua craticioare.
 Cand dau in clocot intr-una se pun spaghetele si se fierb,se strecoara si se amesteca cu 1 lingura ulei. 
In cealalta se pun perisoarele care se prapara astfel: Se amesteca carnea cu oul,orezul,sare si piper,se formeaza mingiute.
 Calim ceapa si usturoiul tocate marunt,adaugam 1/2 din bulion,zahar,sare si busuioc si se lasa putin la fiert.
 Facem o ingroseala din faina si restul de bulion,turnam ingroseala peste sos si fierbem cca 5 minute.
 Le servim impreuna,presarand patrunjel proaspat.

Pofta Buna !


Comentarii