Spaghetti pesto alla genovese





Un sos foarte aromat si foarte bun.

Eu am avut gata cumparat dar il puteti face si acasa.


Ingrediente:
  • spaghetti
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 g parmezan  ras
  • 1 lingurita seminte de pin

Mod de preparare:

Punem in mojar cateii de usturoi si cu putina sare,ii pisam pana devin crema. 
Adaugam frunzele de busuioc si inca putina sare si pisam in continuare pana devin ca si o pasta.
 Cand busuiocul capata o culoare verde inchisa,adaugam semintele de pin si pisam in continuare. 
Adaugam parmezanul si amestecam in mojarul pana devine totul pasta
. Turnam uleiul putin cate putin, in timp ce amestecam usor. Si pesto e gata.
Punem apa la fiert,cand da in clocot adaugam spaghetele,putina sare si lasam sa fiarba cca 8 minute.
 Le scoatem intr-o strecuratoare,le amestecam cu pesto si servim. 
Decoram cu busuioc. 
Pofta Buna !!




Comentarii