Spaghetti pesto alla genovese
Un sos foarte aromat si foarte bun.
Eu am avut gata cumparat dar il puteti face si acasa.
Ingrediente:
- spaghetti
- sare
- 2 catei de usturoi
- 1 mana frunze de busuioc
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 100 g parmezan ras
- 1 lingurita seminte de pin
Mod de preparare:
Punem in mojar cateii de usturoi si cu putina sare,ii pisam pana devin crema.
Adaugam frunzele de busuioc si inca putina sare si pisam in continuare pana devin ca si o pasta.
Cand busuiocul capata o culoare verde inchisa,adaugam semintele de pin si pisam in continuare.
Adaugam parmezanul si amestecam in mojarul pana devine totul pasta
. Turnam uleiul putin cate putin, in timp ce amestecam usor. Si pesto e gata.
Punem apa la fiert,cand da in clocot adaugam spaghetele,putina sare si lasam sa fiarba cca 8 minute.
Le scoatem intr-o strecuratoare,le amestecam cu pesto si servim.
Decoram cu busuioc.
Pofta Buna !!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!