Supa crema de sparanghel




Ingrediente:
  • 1 legatura sparanghel
  • 2 cartofi fierti in apa cu sare
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 cub legume
  • 1 crenguta tarhon
  • ulei
  • sare,piper
  • 500 ml apa
  • 150 ml lapte

Mod de preparare:

Taiem ceapa fin, usturoiul il taiem felii si sparanghelul il taiem bucati de cca 1 cm lungime. 
Lasam 1-2 fire de sparanghel pentru ornat.
Incingem putin ulei intr-o oala, calim ceapa si usturoiul, adaugam sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare si piper. 
Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie sparanghelul. 
Strecuram legumele si le lasam sa se raceasca.
 Pastram supa deoparte. 
Cartofii dupa ce s-au racit, ii decojim si ii taiem cubulete.
 Pisam legumele in blender si subtiem cu supa si lapte pana ajungem la consistenta dorita.

Ornam si servim cu crutoane.
 Pofta Buna !


Comentarii