Tocanita cu carne de porc


  • Ingrediente:
  • 3 cepe albe sau rosii
  • 3 fire carnati de porc
  • 500 g carne de porc,pulpa
  • sare,piper,boia de ardei
  • 1 capatana usturoi
  • frunze patrunjel
  • ulei
  • galustele sunt optionale
  • faina alba
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Se curata si se spala ceapa,dupa care se taie marunt si se pune la calit in ulei.
 Cand s-a sticlosat,se adauga boiaua,carnatul taiat rondele,carnea taiata cubulete. 
Se adauga apa si se lasa la fiert,condimentandu-se cu sare si piper dupa gust.
 Gustam carnea sa fie fiarta si pregatim din ou,faina si sare,niste galuste pe care le adaugam cu lingura,in oala unde fierbe tocanita.
 Pregatim ingrosala din faina si lapte,avand grija sa nu se formeze cocoloase si o adaugam "in ploaie",mestecand intruna.
 Adaugam usturoiul pisat si frunzele de patrunjel,taiate marunt si mai lasam cca 5min sa fiarba impreuna,mestecand in continuare sa nu se lege de oala.
 Servim calda cu mamaliguta.

POFTA BUNA!


Comentarii