miercuri, 31 mai 2017

Tort cu blat de capsuni si crema de cocos



Ingrediente blat :
  • 3 oua,
  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 400 g piure de capsuni,
  • 200 g zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura ulei,
Pentru crema de cocos notati asa:
  • 400 ml lapte ,
  • 100 ml lichior pina colada,
  • 100 g fulgi de nuca de cocos,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate.
 In alt bol,mixam ouale cu laptele,uleiul si bicarbonatul stins. 
Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si mixam pana se incorporeaza totul.
 Adaugam piureul de capsuni si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.
 Turmam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina.
 Dam la cuptor pentru cca 50 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. 
Se lasa la racit.
Intr-o cana amestecam 100 ml lapte cu 3 linguri amidon alimentar.
 Intr-o cratita punem 300 ml lapte,100 ml lichior,3 linguri zahar si untul. 
Cand s-a topit zaharul si untul se adauga amestecul din cana si se amesteca pana se ingroasa bine. 
Se i-a cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos,se amesteca pana se incorporeaza si se lasa la racit.
Taiem blatul in 2 sau 3 felii si le insiropam cu urmatorul sirop:
150 ml apa calduta se amesteca cu 2-3 linguri sirop de capsuni(sau dupa gust). 
Peste prima foaie intindem crema uniform,asezam al doilea blat,imbracam tortul in frisca batuta si ornam cu cocos sau dupa bunul plac.
Dam tortul la rece pentru 1 ora.
Pofta buna !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!