Tort cu ganache ciocolatos





Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pline cu cacao
Ingrediente ganache alb:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Ingrediente ganache negru:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
Ciocolata pentru glazura + esenta de rom

Mod de preparare:

Pentru blat,separam ouale. 
Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. 
Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. 
Turnam compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. 
Il lasam la racit.
Pentru ganache alb,rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida. 
Amestecam pana se topeste ciocolata,insa aveti grija sa nu fiarba frisca! 
Lasam crema pana s-a racit complet(timp in care se si intareste) dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta.
Pentru ganache negru, rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida.
Amestecam pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu ajunga frisca in punctul de fierbere.
Lasam crema sa se raceasca complet dupa care o mixam cu 50 ml frisca batuta.
Facem un sirop din apa calduta,zahar si esenta de rom dupa gust. 
Taiem blatul in 3 felii si le insiropam bine. 
Peste prima felie de tort se intinde ganache-ul alb, iar peste a doua, ganache-ul negru.
Glazuram tortul si il ornam dupa bunul plac.
Pofta Buna!

Comentarii