Tort Valentin




Ingrediente:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 1 plic budinca cu gust de fragute,
  • 1 galbenus de ou,
  • 4 linguri zahar,
  • 450 ml lapte,
  • 150 g margarina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie,
  • 1 plic frisca,
  • 150 ml lapte, 
  • cocos albastru

Mod de preparare:
Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.
Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt.
Le amestecam cu dosul lingurii.
In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si jumatate plic de praf de copt,amestecam cu dosul lingurii.
Ungem o forma de copt cu ulei si tapetam cu faina,adugam aluatul alb-negru-alb-negru si il bagam la copt pentru 35 de minute
Cand este copt blatul,il lasam la racit,il taiem in forma de inima si pe urma in trei.
CremaGalbenusulul unui ou se amesteca cu 4 linguri zahar,praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece de la frigider si se amesteca cu galbenusul.
350 ml lapte se pune la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga margarina taiata bucati iar cand s-a topit se adauga amestecul de budinca,amestecand intr-una,sa nu sa lege de oala,pana se ingroasa.
Se lasa la racit,mestecand din cand in cand.
Insiropam blaturile,intindem crema,imbracam tortul in frisca batuta cu 150 ml lapte rece de la frigider.
Il decoram cu cocos albastru si lebede indragostite.
Enjoy !






Comentarii