Trandafirasi cu mere
Ingrediente:
- 500 g faina
- 2 oua
- 10 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei
- lapte cat cuprinde
- aroma de portocala
- 150 g zahar
- 2 mere
- zahar
- scortisoara
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit .
Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare.
Framantam, adaugand lapte cat cuprinde.
Lasam aluatul la dospit cca 1 ora.
Merele le taiem felii subtiri cu ajutorul unui curatator de legume. I
ntindem aluatul,presaram zahar si scortisoara si si il taiem fasii de 2 cm grosime.
Asezam feliile de mere pe fasii si le rulam.
Ii punem intr-o tava cu forme de muffins sau o tava pe hartie de copt, le dam la cuptor pentru 40 de minute.
Cat sunt inca calduti ii presaram cu zahar pudra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!