Trandafirasi cu mere





Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  •  lapte cat cuprinde
  • aroma de portocala
  • 150 g zahar  
  • 2 mere
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit . 
Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. 
Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. 
Lasam aluatul la dospit cca 1 ora.
Merele le taiem felii subtiri cu ajutorul unui curatator de legume. I
ntindem aluatul,presaram zahar si scortisoara si si il taiem fasii de 2 cm grosime.
 Asezam feliile de mere pe fasii si le rulam. 
Ii punem intr-o tava cu forme de muffins sau o tava pe hartie de copt, le dam la cuptor pentru 40 de minute.

Cat sunt inca calduti ii presaram cu zahar pudra.



Comentarii