Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa
- Pentru 32 de buc. avem nevoie de :
- 400 g aluat foietaj,
- 2 cepe ,
- 2 mere,
- 50 g unt,
- marar proaspat,
- putina branza ( cascaval,telemea,mozzarella etc),
- 1 galbenus de ou pentru uns,
- sare
Mod de preparare:
Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt.
Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust.
Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare daca mai este nevoie.
Taiem aluatul foietaj in triunghiuri.
Pe fiecare triunghi,in mijloc punem cate o lingurita din compozitia de mere si ceapa,peste presaram putina branza si asezam o crenguta de marar proaspat.
Ungem marginile triunghiurilor cu galbenus de ou si asezam aperitivele intr-o tava pe hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru cca 20 de minute,pana se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci !
Pofta Buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!