Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa




  • Pentru 32 de buc. avem nevoie de :
  • 400 g aluat foietaj,
  • 2 cepe ,
  • 2 mere,
  • 50 g unt,
  • marar proaspat,
  • putina branza ( cascaval,telemea,mozzarella etc),
  • 1 galbenus de ou pentru uns,
  • sare

Mod de preparare:

Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. 
Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust. 
Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare daca mai este nevoie.
Taiem aluatul foietaj in triunghiuri. 
Pe fiecare triunghi,in mijloc punem cate o lingurita din compozitia de mere si ceapa,peste presaram putina branza si asezam o crenguta de marar proaspat. 
Ungem marginile triunghiurilor cu galbenus de ou si asezam aperitivele intr-o tava pe hartie de copt. 
Dam tava la cuptor pentru cca 20 de minute,pana se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci ! 
Pofta Buna !



Comentarii