Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun




Ingrediente:
  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.
Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.
Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.
Fasolea se pune la fiert.
Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate.
In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii.Se adauga gogosarii,vinetele si se fierb,se pune restul de ulei,sare,piper dupa gust.
Se amesteca toate,se adauga bulionul dupa gust,fasolea si foile de dafin.
Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata. 
Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca.
Se umple cu zacusca,se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac.
Se lasa pana se face crusta pe deasupra.
Se inchid si se tin la loc racoros.
Se amesteca tot timpul in ceaun sa nu se lege de fund!
Spor la treaba !





Comentarii