joi, 1 iunie 2017

Mini tortulete





Ingrediente muffins
  • 1 ou,
  • 250 g faina,
  • 170 ml lapte,
  • 60 g margarina,
  • 150 g zahar,
  • 1 lingurita zahar vanilinat,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
  • esenta rom
Ingrediente crema:
  • 1 plic budinca cu gust de capsuni,
  • 450 ml lapte,
  • 2 linguri zahar,
  • 150-200 ml frisca lichida,
  • 1 lingura colorant alimentar rosu,
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Mixam oul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa.
Adaugam bicarbonatul stins,esenta de rom,laptele si margarina topita.
Omogenizam dupa care adaugam faina cernuta si amestecam din nou.
Turnam compozitia in forme de muffins si le dam la cuptor la foc mic pentru cca 20 de minute(facem testul cu scobitoarea)
Punem 400 ml lapte la fiert,50 ml lapte il amestecam cu praful de budinca si 2 linguri zahar.
Cand da in clocot laptele,luam cratita de pe foc,adaugam amestecul de lapte si punem din nou cratita pe foc.
Amestecam pana se ingroasa dupa care lasam budinca la racit.
Intr-un bol punem frisca lichida,colorantul si mixam .
Taiem mini checurile in 3,fiecare felie o ungem cu budinca si le imbracam in frisca,
Presaram nuca de cocos si mini tortuletele sunt gata.
Enjoy !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!