joi, 1 iunie 2017

Placinta coapta pe lespede



  • Pentru aluat avem nevoie de: 
  • 1 kg faina
  • 2 oua mari
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura de branza: 
  • 300-350 g branza(cas,telemea,branza de burduf etc)
  • marar proaspat
  • cozi de ceapa verde
  • sare,piper
  • Pentru umplutura de varza: 
  • 1 kg varza alba
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper 
  •  silvoita 
  • ulei pt.uns 

Mod de preparare:

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .
Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.
Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.
Intre timp pregatim umpluturile. 
Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu sare,piper,marar tocat dupa gust si cozi de ceapa verde taiata marunt. Varza taiata fidea se caleste intr-o lingura de ulei,pana se inmoaie,moment in care o condimentam cu sare si piper dupa gust,o lasam la racit.
Incingem lespedea,prima data o ungem si cu putin ulei.
 Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul,pe jumatate intindem din umpluturile de mai sus.
 Impaturim placintele,aducand jumatatea ramasa goala de aluat,peste umplutura,apasand pe margine cu degetele. Ungem placintele cu putin ulei pe ambele parti si le coacem pe lespede cca 2 minute pe fiecare parte.
Procedam la fel pana se termina aluatul. 
Le servim asa sau le ungem cu smantana...yummy yummy 
 Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!