Prăjitură Cremcafé
- Ingrediente foi:
- 10 albusuri de ou,
- 250 g zahar,
- 400 g nuca macinata,
- un praf de sare
- Pentru crema:
- 10 galbenusuri de ou,
- 250 g zahar,
- 1 lingura de ness dizolvata in putina apa,
- 300 g unt,
- 10 g gelatina,
- 2 linguri de amidon
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine.
Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.
Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13 minute,pana incepe sa se rumeneasca usor.
Lasam foile la racit,intre timp pregatim si crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si nessul.
Punem compozitia pe foc,intr-o cratita,impreuna cu untul,cand s-a topit untul,adaugam amidonul dizolvat intr-o lingura de apa,si amestecam pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc,adaugam gelatina dizolvata in putina apa pe bain-marie si mixam pentru 2-3 minute.
Lasam crema la racit.
Umplem foile cu crema de ness,inclusiv ultima foaie peste care razalim ciocolata sau o pudram cu ness.
Enjoy!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!