joi, 1 iunie 2017

Prajitura Dr. Oetker



  • Ingrediente aluat crocant ( foaia de jos) 
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 130 g unt
  • Pentru aluatul oparit: 
  • 330 ml apa
  • 70 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 40 g amidon alimentar
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • dulceata de zmeura/capsuni
  • 400 g zmeura/capsuni
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 500 g branza dulce
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte

Mod de preparare:

Mod preparare aluat crocant: 
Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. 
Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen.
 Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)
Pentru aluatul oparit:
Se topeste intr-o craticioara untul cu apa si sarea. 
Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
 Se amesteca cu mixerul si se adauga treptat ouale. 
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem foile pe hartie de copt pentru cca 20 de minute. 
Se lasa foile la racit.
Pentru crema:
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,se adauga branza,zaharul si spuma pentru frisca.
Peste foaia crocanta intindem un strat de dulceata si asezam una dintre cele 3 foi de mai sus. Adaugam un strat de crema,peste care asezam capsuni taiate bucatele si inca un strat de crema. Asezam o a doua foaie din aluatul oparit,intindem crema ramasa si ornam cu capsuni si triunghiuri formate din cea de a treia foaie. Presaram zahar pudra si o dam la frigider pentru cca 2 ore.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!