Turta dulce




Ingrediente:
  • 1 cana zahar,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 linguita bicarbonat,
  • 1/2 lingurita salicale (bicarbonat de amoniu)
  • 1/2 cana lapte,
  • 600 g faina,
  • Pt glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • 1/2 cana zahar

Mod de preparare:

1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit.
 Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic.
 Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. 
Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului.
 Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. 
Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.
Enjoy !



Comentarii