Burger de linte cu ciuperci



O noua reteta, de data aceasta una lacto-ovo-vegetariana.

Un burger de linte, delicios si sanatos.

Pentru burger: 
500 g linte verde 
50 g hribi deshidratate 
1 morcov mare
1 ceapa 
5 catei usturoi 
200 g ciuperci
1 legatura patrunjel verde 
sare, piper, fulgi chilli, chimen 
2 oua
cca 150 g pesmet
Pentru sos : 
1iaurt grecesc (mic)
1 lingurita miere  
1 lingurita mustar
1lingurita otet
 sare
 chifle + putin unt
legume crude (rosii, ceapa rosie, salata, varza)
cascaval (eu am folosit vegetal)
Pentru cartofi : 
cartofi 
ulei de masline 
sare, boia , rozmarin proaspat

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru cca. 25 de minute, pana se inmoaie.
Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit.
Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem.
Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul taiate marunt si ciupercile (toate) taiate cubulete sau felii le calim intr-o lingura de ulei de cocos pana se inmoaie foarte bine.
Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si chimen dupa gust dupa care lasam compozitia sa se racoreasca putin.
Blenduim lintea si amestecul de legume, adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt si condimente daca mai este nevoie.Adaugam ouale si pesmetul si amestecam bine.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei.
Prima data formam o chiftea plata si o punem in tigaia incinsa, daca aceasta nu sta peolalta se mai adauga in compozitia de mai sus putin pesmet.
Prajim chiftele pe ambele parti pana se rumenesc.
Cartofii taiati felii nu foarte subtiri se pun la fiert cca 5-10 minute, cat sa dea un clocot (sa nu se inmoaie prea tare) si se pun intr-o tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare, boia, rozmarin proaspat si se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru cca. 1 ora pana se fac crocanti.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un sos dulce-acrisor.
Legumele se taie feliute.
Chiflele le taiem pe din doua si le ungem cu putin unt dupa care le prajim pe grill.
Luam o chiftea de linte, asezam 1-2 felii de cascaval si o dam la microunde pana se topeste cascavalul.
Ungem chiflele pe interior cu sosul de iaurt, asezam cate o chiftea si legume .
Servim cu cartofii de la cuptor.
Pofta buna !




Comentarii