Ciorba de salata verde si leurda



Ingrediente:
2 capatani salata verde
2 legaturi leurda
1 legatura macris
100 g slanina
2 galbenusuri de ou
250 ml smantana
1 morcov
1 ceapa
1 capatana usturoi
sare, piper, boia
putin otet pentru inacrit

Mod de preparare:

Intr-o cratita calim slanina taiata cubulete mici, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si morcovul dat pe razatoarea mica.
Condimentam cu sare, piper si boia, adaugam apa si lasam la fiert.
Intre timp am curatat si spalat verdeturile, fiecare frunza in parte pentru a nu ramane imperfectiuni.
Dupa ce a dat un clocot adaugam verdeturile rupte mai marunt si lasam sa fiarba.
Intr-un bol batem galbenusurile cu smantana, iar cand ciorba este fiarta turnam aceasta compozitie in fir subtire, amestecand pentru a se forma zdrente.
Adaugam si putin otet si ciorba este gata.





Comentarii