Gnocchi cu spanac si sos dulce de creveti



Pentru azi, v-am pregătit o porție de gnocchi cu spanac alături de niște creveti crocanți si un sos dulce    -acrișor.
Este puțin de lucru pe aceasta reteta, însă rezultatul final va fi pe placul celor cărora le plac combinațiile ușor dulci. 
Ingrediente gnocchi :
500 g cartofi
1 ou
350-400 g făina albă
200 g spanac crud (sau congelat)
Sare

Ingrediente sos :
200 g creveti
2 linguri miere
2 linguri sos soya
3 căței usturoi 
1 bucățică ghimbir proaspăt

+ smântâna de gătit
Chimen măcinat

Mod preparare gnocchi :
Punem cartofii cu coaja  la fiert in apa cu sare.
Ii scoatem, ii curățăm si ii dam pe răzătoarea mică.
Adăugăm oul, spanacul ( spanacul curățat se pune in apa clocotită pentru 1-2 minute, după care se strecoară foarte bine si se blenduieste) si sare. 
Adăugăm făina si frământam pana obținem un aluat elastic care nu se lipește.
Împărțim aluatul in mai multe bucăți si din fiecare bucata formam între palme un “sul” din care tăiem bucatele nu foarte mari.
Punem intr-o oala la fiert apa, sare si o lingurița de ulei.
Cand începe apa sa fiarbă, punem câteva bucăți de gnocchi, având grija sa nu se suprapună in oala pentru a nu se lipi unii de ceilalți.
Ii lasam la fiert cca. 5-7 minute după care ii scoatem intr-o strecuratoare .
Procedam la fel si cu restul aluatului. 
Din aceste gramaje mie mi-au ieșit 8 porti de gnocchi, va recomand sa înjumătățiți gramajele pentru mai putine porții.
Între timp pregătim crevetii decorticati.
Amestecam intr-un bol mierea topita (la temperatura camerei) sosul de soya, ghimbirul si usturoiul tăiate mărunt. 
In sosul de mai sus punem crevetii, ii amestecam bine după care ii acoperim cu o folie si ii punem la frigider pentru 10-15 minute.
Intr-o tigaie punem gnocchi, smântâna pentru gătit si chimen macinat după gust si la amestecam pana începe sa se “îngroașe” smântâna după care luam de pe foc. 
In aceasi tigaie punem crevetii cu sosul si prăjim crevetii 1 minut pe fiecare parte după care ii scoatem. Sosul daca doriți puteți sa il mai lăsați in tigaie la foc mic si se va îngroșa, daca nu il adăugați așa peste gnocchi. 
Servim cu parmezan ras.
Pofta buna !





Comentarii