Porridge sau terci de ovaz cu mere caramelizate





Porridge-ul sau terciul de ovaz este o varianta usoara, rapida si sanatoasa pentru a nu sari peste micul dejun.
Fulgii de ovaz, reprezinta una dintre cele mai inspirate alegeri pentru un mic dejun satios care sa ne ofere energie intreaga zi.
Usor de preparat si extrem de nutritivi, fulgii de ovaz au nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra.
Azi am ales sa va prezint o varianta cu mere caramelizate, insa vor urma si alte idei.

Reteta de baza pentru o portie:
50 g fulgi de ovaz
250 ml lapte
+scortisoara
1/2 banana

Pentru topping:
1 mar
zahar brun 
1/2 lingurita ulei de cocos

+fulgi de migdale
zmeura proaspata

Mod de preparare:

*Pentru varianta vegetariana vom folosi lapte de cocos/lapte de migdale.
*Eu nu adaug indulcitori deloc, insa puteti adauga zahar dupa gust.
Punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, adaugam fulgii de ovaz, amestecam si stingem focul.
Adaugam scortisoara dupa gust si banana pisata, amestecam, punem un capac si lasam deoparte pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Intre timp curatam merele de coaja, le taiem cubulete si le punem intr-o tigaie cu uleiul de cocos si 1 lingura zahar brun.
Amestecam pana se inmoaie merele.
Mie imi place sa mananc porridge-ul putin mai rece insa dupa ce s-a ingosat il puteti pune in forme, adaugam merele caramelizate, fulgi de migdale si niste zmeura proaspata si este gata de savurat !
Enjoy !


Comentarii