Hummus cu ardei copti

 
 
O noua reteta pe blog, de data aceasta am pregatit un mic dejun consistent si sanatos.
Hummu-ul se poate face in 'n' combinatii, insa eu de data aceasta am ales sa il combin cu ardei copti, rezultatul fiind unul foarte gustos.
Pe blog mai gasiti varianta clasica de Hummus.
 
Ingrediente:
 
1 conserva naut
5 catei de usturoi
2-3 linguri pasta tahini
1-2 linguri ulei de masline
suc de lamaie
sare dupa gust
3 ardei kapia
 
Pentru inceput, coacem ardeii kapia pe o plita.
Dupa ce s-au copt, ii presaram cu sare si ii lasam deoparte 10 minute.
Ii decojim si ii punem intr-un bol.
Peste ardei, adaugam nautul scurs, usturoiul (dupa gust), pasta tahini si 1 lingura ulei de masline, blenduim totul pana devina o pasta fina.
Adaugam sare si suc de lamaie dupa gust.
Daca rezulta o pasta prea groasa se mai poate adauga ulei de masline pana ajungeti la consistenta dorita.
Noi am servit cu Scallion Pancakes.
Pofta buna !


Comentarii