Cartofi cu gorgonzola la cuptor

 

 
Bine v-am regasit !
Este duminica asa ca m-am gandit sa va las o reteta foarte gustoasa, potrivita pentru masa in familie.
 
Ingrediente :
1 kg carofi
125 g gorgonzola
125 g cascaval
200 g sunca padurea neagra (bacon)
sare
 
Pentru inceput punem cartofii la fiert in apa cu sare.
Cand intra furculita in ei, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca .
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam pe fundul si peretii tavii felii de sunca sau bacon.
Dam gorgonzola si cascavalul pe razatoare mare.
Curatam cartofii de coaja si ii taem felii de marime potrivita.
Asezam un strat de cartofi si presaram putina sare, adaugam amestec de branza cat sa acopere cartofii.
Venim cu un strat de cartofi si repetam operatiunea pana se termina carofii si branza.
*Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.*
Acoperim suprafata cu felii de sunca si dam la cuptor pentru cca 45 de minute, pana s-au rumenit frumos si branzeturile s-au topit.
Se poate servi cald dar si rece.
Pofta buna !

Comentarii