Cartofi dulci copti cu sote de ciuperci


 
Bine v-am regasit !
Reteta de azi e potrivita pentru o cina sanatoasa.
Cartofi dulci copti, umplutura de ciuperci si sos fresh de avocado, suna bine nu ?
 
Ingrediente :
2 cartofi dulci, dolofani si sanatosi
Pentru sote-ul de ciuperci:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1-2 morcovi
1 ardei rosu
5 catei usturoi
ulei de masline
1 lingura sos de chilli
Pentru sosul de avocado:
1 avocado mare, copt bine
1 ceapa mica
3 catei usturoi
suc de lamaie
sare, piper
Frunze de patrunjel
 
Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime.
Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor.
Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.
Ii dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana intra usor furculita ii ei si devin moi.
Intre timp pregatim sote-ul :
Curatam legumele de coaja.
Ciupercile si ardeiul le taiem felii, morcovul il dam pe razatoarea mare.
Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt.
Incingem 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si calim legumele.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Daca ciupercile nu lasa destula apa, adaugam noi 1/2 pahar de apa si lasam sa fiarba totul cca. 15-20 minute, pana sunt gatite legumele.
La sfarsit adaugam o lingura sos de chilli si amestecam.
Pentru sosul de avocado, pisam cu o furculita avocado, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper si suc de lamaie dupa gust.
Cand sunt copti cartofii, ii scoatem din tava si cu o furculita apasam usor miezul pentru a forma "o gropita" in care adaugam sote-ul de ciuperci.
Servim cu sosul de avocado si patrunjel proaspat tocat marunt .
Pofta buna !
 
 


Comentarii