Gnocchi din cartofi dulci si pesto de broccoli


Bine v-am regasit !
Azi e sambata asa ca avem la dispozitie mai mult timp de petrecut in bucatarie.
De aceea am ales sa iti prezint azi o reteta care intr-adevar dureaza putin mai mult pana o putem savura insa rezultatul va fi pe placul tau, asta in cazul in care iti plac cartofii dulci.
Este o reteta sanatoasa si satioasa !
 
Ingrediente Gnocchi :
500 g cartofi dulci
1 ou
350-400 g faina alba
sare
Ingrediente Pesto de broccoli :
300 g broccoli crud
2 linguri ulei de masline
sare, piper
2 catei usturoi
*dupa preferinte se poate adauga patrunjel sau marar verde, insa eu am preferat sa nu schimb gustul
 
Mod de preparare Gnocchi:
Cartofii ii putem gati in doua moduri.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem felii sau cubulete, ii asezam intr-o tava pe hartie de copt, adaugam sare si piper dupa gust.
Ii stropim cu ulei de masline si ii coacem cca. 35 de minute, pana se inmoaie.
Cea de-a doua metoda si care mie mi se pare mult mai rapida este fierberea la aburi.
Daca nu avem aparat de gatit la aburi, punem o oala cu apa la fiert, iar deasupra punem o strecuratore, avand grija ca fundul strecuratorii sa nu ajunga in apa.
Asezam in strecuratoare cartofii taiati cubulete peste care presaram sare si punem un Capac peste.
Lasam sa fiarba cca. 15-20 de minute, pana intra furculita in ei.
Dupa ce cartofii sunt fierti/copti ii lasam sa se raceasca.
Pisam cartofii cu o furculita (nu folosim blender), adaugam oul, si faina.
Framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Împărțim aluatul in mai multe bucăți si din fiecare bucata formam între palme un “sul” din care tăiem bucatele nu foarte mari.
Punem intr-o oala la fiert apa, sare si o lingurița de ulei.
Cand începe apa sa fiarbă, punem câteva bucăți de gnocchi, având grija sa nu se suprapună in oala pentru a nu se lipi unii de ceilalți.
Ii lasam la fiert cca. 5-7 minute după care ii scoatem intr-o strecuratoare .
Procedam la fel si cu restul aluatului. 
Pentru pesto de broccoli:
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert.
Cand a inceput sa firba apa adaugam buchetele de broccoli (spalate inainte) si le lasam la fiert 2-3 minute, dupa care oprim focul, lasand in continuare broccoli in apa oparita.
Punem in blender broccoli, usturoi, sare si piper dupa gust.
Adaugam apa in care a fiert broccoli, pana ajungem la consistenta dorita.
Optional se poate adauga in pesto o lingura de smantana sau iaurt grecesc.
Servim gnocchi cu pesto de broccoli.
Pofta buna !
 


Comentarii