Cartofi dulci umpluti cu galbiori


 
Bine v-am regasit !
Azi am pentru voi o reteta usoara, perfecta pentru o cina sanatoasa !
 
Ingrediente pentru 3 portii :
3 cartofi dulci
200 ml smantana lichida Olympus
1 ceapa
5 catei usturoi
1 ardei kapia
cca. 100 g rosii uscate in ulei Home Garden
150 g ciuperci galbiori Home Garden
sare, piper, busuioc uscat
ulei de masline
 
Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam cartofii dulci, ii taiem in doua pe lungime si ii asezam intr-o tava.
Pe interior ii intepam cu o furculita, condimentam cu sare, piper si busuioc si ii stropim cu ulei de masline.
Ii dam la cuptor cca. 40 de minute, pana se inmoaie si sunt copti.
Intre timp, incingem intr-o tigaie o lingura ulei de masline si prajim ceapa si usturoiul tocate marunt.
Cand s-au calit, adaugam ardeiul taiat cubulete, rosiile tocate marunt si galbiorii, dupa care le calim impreuna pana sunt facuti galbiorii.
Condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc.
La final adaugam smantana lichida si lasam pe foc pana incepe sa fiarba si sosul incepe sa se ingroase.
Servim cartofii dulci cu umplutura de galbiori si stropiti cu putin suc de lamaie.
Pofta buna !
 


 
 


Comentarii