Rulouri cu jambon Sissi





 
Bine v-am regasit !
Datorita gustului rafinat si continutului scazut de grasimi produsele Sissi permit o flexibilitate mai mare pentru includerea lor in diete si stil de viata sanatos.
Proteinele sunt deosebit  de importante in special in etapa de dezvolate si crestere a copiilor.
Pentru azi am ales sa includ in reteta mea, Jambonul din pulpa de porc care are doar 1,8% grasime astfel, aceste rulouri sunt foarte potrivite in pachetelul scolariilor.
 
Ingrediente :
500 g faina alba
1 ou
50 g unt la temperatura camerei
aproximativ 200 ml apa
1 plic drojdie uscata
un praf de sare
 
Pentru sos :
1/2 conserva rosii
1 ceapa mica
3-4 catei usturoi
1 lingurita ulei de masline
sare, piper, busuioc uscat
 
+100 g cascaval
+ 170 g jambon din pulpa de porc
+mix de seminte
 
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol, adaugam oul, untul taiat cubulete, praful de sare, drojdia si adaugand din apa calduta framantam pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul la dospit 30 de minute, intr-un loc caldut.
Intre timp pregatim sosul de rosii:
Calim intr-o lingurita de ulei de masline ceapa si usturoiul tocate marunt iar cand incep sa se inmoaie adaugam 1/2 conserva de rosii, sare, piper dupa gust si 1 lingurita busuioc uscat.
Lasam 5 minute sosul pe foc, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca de cratita.
Lasam sosul sa se racoreasca bine dupa care il blenduim.
Dupa ce a dospit aluatul, il tindem intr-o foaie dreptunghiulara cu grosime de cca. 1/1,5 cm
Ungem aluatul cu sosul de rosii, aduagam cascavalul ras si feliile de jambon.
Rulam aluatul cat putem de strans dupa care il taiem il felii de cca.2 cm grosime.
Asezam rulourile intr-o tava pe hartie de copt si presaram mix de seminte dupa care dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, pana s-au rumenit frumos.
Pofta buna !
 
 



 
 


Comentarii