Tarta cu mere


 
Bine v-am regasit !
Ce faci cand ai niste mere uitate in camara? Pui de o tarta super rapida si foarte gustoasa.
Asta am facut eu zilele trecute si iata rezultatul.
 
Ingrediente crusta :
200 g faina alba
100 g unt la temperatura camerei
1 ou
un praf de sare
Ingrediente umplutura:
500 g mere
1 lingurita unt de cocos ecologic Sano Vita
2 linguri zahar brun
1 lingura scortisoara macinata
inghetata pentru servit
 
Mod de preparare:
Prima data pregatim crusta:
Intr-un bol cernem faina alba, adaugam praful de sare, oul si untul taiat cubulete.
Framantam bine compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele si o lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Merele le curatam de coaja si de cotor.
Le taiem feliute si le calim intr-o lingurita de unt de cocos, pana se inmoaie.
La final adaugam zaharul brun si scortisoara dupa gust si amestecam.
Intindem aluatul intr-o forma de tarta din silicon sau o forma rotunda pe hartie de copt.
Dupa ce s-a racorit umplutura de mere, o intindem peste aluat.
Dam tava la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana s-a rumenit frumos tarta.
O servim calda cu inghetata de vanilie dar este foarte buna si a doua zi (asta in cazul in care ramane pe a doua zi :) )
Enjoy !
 
 
 


Comentarii