Vinete gratinate cu mozzarella




 
Bine v-am regasit !
Pentru azi va propun sa incercati o reteta usoara dar foarte gustoasa.
Niste vinete cu mozzarella si sos de rosii la cuptor .
 
Ingrediente :
1 kg vinete
350 g mozzarella
1 conserva (400g) rosii decojite, cubulete
4 catei usturoi
1 ceapa mica
sare, piper
busuioc uscat
ulei de masline
 
Pentru inceput, taiem vinetele pe lungime, in felii de cca. 1 cm grosime pe care le asezam intr-un bol.
Presaram sare pe feliile de vinete si le lasam deoparte 15 minute, pentru a iesi amareala din ele.
Stergem feliile de vinete cu servetele .
Ungem o tigaie grill, cu o pensula, cu  putin ulei de masline si lasam tiagaia sa se incinga.
Prajim vinetele cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Intre timp, mozzarella o taiem marunt (cubulete sau felii).
Intr-o craticioara calim in foarte putin ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Cand sunt calite, adaugam conserva de rosii si putin bullion sau apa pentru a avea un sos mai lichid.
Adaugam sare, piper si busuioc uscat dupa gust si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care lasam sosul sa se racoreasca.
Intr-o tava de yena asezam un strat de vinete, presaram putina sare, adaugam felii de mozzarella, un strat de vinete, unul de mozzarella si ultimul strat de vinete.
Turnam sosul pe toata suprafata si dam la cuptor cca. 40 de minute, pana se rumenesc vinetele frumos.
Este un preparat care merge de minune atat cald cat si rece a doua zi.
Pofta buna !
 
 


Comentarii