Lasagna cu spanac si ricotta


 
Bine v-am regasit !
Dupa cateva zile cu ploaie, ieri in sfarsit am reusit sa intru in gradina pentru a strange niste spanac proaspat.
Si pentru ca noua ne place mult lasagna cu spanac, am zis sa refac aceasta reteta.
Este o reteta destul de usoara care nu necesita  mult timp petrecut in bucatarie si pentru a fi mai "dietetica" am ales un sos de rosii, in locul celui béchamel.
 
Ingrediente :
250 g foi lasagna proaspete
450 g ricotta
aproximativ 500 g spanac proaspat
un cub de unt
sare, piper, nucsoara
100 g parmesan ras
 
Penttru sos:
250 ml rosii pasate/bullion/suc de rosii
2-3 catei usturoi
sare, piper
busuioc uscat
 
Mod de preparare:
Spalam si curatam spanacul.
Topim untul intr-un wok, adaugam frunzele de spanac si le lasam sa se innabusasca in apa lasata de spanac, pana se fierb si se inmoaie, iar apa scade complet.
Lasam spanacul sa se racoreasca putin, dupa care il amestecam cu ricotta, sare, piper si nucsoara dupa gust.
Pentru sosul de rosii punem rosiile pasate intr-o craticioara cu usturoiul pisat, sare, piper si busuioc dupa gust.
Lasam sa dea un clocot dupa care luam de pe foc.
Ungem fundul unei tavi cu putin unt, asezam un strat de foi de lasagna, jumatate din compozitia de ricotta, un strat sos de rosii, un strat foi de lasagna, restul din compozitia de ricotta, un strat sos de rosii, un ultim strat foi de lasagna, un strat sos de rosii iar deasupra presaram parmesanul ras.
Dam tava la cuptor pentru cca. 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
O servim calda dar este la fel de gustoasa si rece.
Pofta buna !
 



Comentarii