Lasagna Bolognese


Bine v-am regasit !
Noua ne place mult lasagna Bolognese si chiar daca nu o facem destul de des, de fiecare data cand ni se face pofta o pregatesc dupa aceasta reteta.
Ingrediente :
200 g foi lasagna
100 g cascaval
parmesan
Pentru sos Bolognese:
500 g carne toccata (porc/vita)
1 ceapa mare
1 morcov mare
2 tije telina
2 rosii carnoase/moi
200 ml bullion (suc rosii)
50 g unt
sare,piper
Pentru sosul Béchamel:
600 ml lapte
50 g faina alba
50 g unt
sare, piper
Pentru inceput pregatim sosul Bolognese:
Curatam ceapa si morcovul.
Ceapa si tijele de telina le tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare.
Calim ceapa, morcovul si telina in 50 g unt .
Dupa ce s-au calit adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca si sa isi schimbe culoarea.
Adaugam rosiile tocate, bulionul, 100 ml apa, sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert iar daca mai este nevoie de lichid mai adaugam apa sau bullion.
Lasam la fiert sub Capac, amestecand din cand in cand pana scade sosul.
Pentru sosul Béchamel:
Topim untul, moment in care tragem cratita de pe foc si adaugam cele 50 g faina, amestecand rapid, sa nu se arda faina.
Punem din nou faina pe foc si adaugam treptat laptele, amestecand incontinuu pana se ingroasa si faina este fiarta.
Luam cratita de pe foc si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita separat, punem apa cu sare la fiert si fierbem foile de lasagna cate una sau doua pentru a  nu se lipii intre ele.
Ungem fundul unei tavi cu 1 lingura sos béchamel si punem un strat de foi de lasagna.
Peste foile de lasagna punem un strat de sos Bolognese iar deasupra presaram parmesan.
Continuam in acelasi fel iar peste ultima parte de sos Bolognese se adauga cascavalul ras.
Dam tava la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa.
Pofta buna !


Comentarii