Tort cu crema de mascarpone si pudra Matcha






Bine v-am regasit !

Matcha, aceasta pudra constituita din ceai verde, are super-puteri. S-a bucurat de o mare popularitate in China si Japonia antica, cand budistii o beau pentru a se pregati de meditatii Zen. Iar acum o gasesti peste tot, in ceai rece, in latte, in masti de fata, smoothie-uri, deserturi raw, budinci, inghetate, prajituri, gogosi, dressing-uri de salata etc. 

Ceaiul Matcha este atat de deosebit deoarece este obtinut prin metode traditionale. Cultivatorii chinezi (matcha taishan) si japonezi (matcha ceremonial) usuca rapid frunzele pentru a evita procesul de oxidare. Apoi le transforma intr-un praf verde, de o culoare absolut fantastica, vibranta. Cum? Prin macinarea acestor plante in rasnite speciale.

Beneficiile ceaiului Matcha
Ceaiul Matcha, desi are proprietati foarte asemanatoare cu ceaiul verde, nu are atat de multa cafeina. Diferenta de cafeina dintre cele doua bauturi nu este mare, insa exista.
Cu toate acestea, energia pe care ti-o da este suficienta pentru ca tu sa incepi o noua zi!
In ceea ce priveste cantitatea de nutrienti, Matcha are cu 350% ori mai multi nutrienti si antioxidanti decat ceaiul verde. 

Beneficiile principale ale ceaiului Matcha sunt:
Lupta impotriva cancerului avand un puternic efect antioxidant;
Ajuta la protejarea ficatului;
Ajuta la arderea grasimilor;
Lupta cu virozele si bacteriile;
Intareste sistemul imunitar;
Scade nivelul colesterolului rau (LDL);
Te ajuta sa fii plin de energie;
Detoxifiaza organismul in mod natural si eficient.

Pudra Matcha dar si alte produse Naturiste le puteti achizitiona de pe
Ingrediente Blat:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 plic praf de copt
50 ml ulei

Ingrediente Crema de mascarpone cu pudra Matcha:
350 g mascarpone
3 linguri pudra de Matha 
200 ml smantana dulce

Pentru ornat : 
Pudra Matcha

Mod de preparare :
Pentru blat, separam ouale.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, moment in care adaugam si uleiul si omogenizam.
Mixam albusurile cu un praf de sare.
Peste spuma de galbenusuri adaugam faina cernuta, omogenizam, adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem cca. 30 de minute, pana se rumeneste frumos, dupa care lasam blatul la racit.
Batem smantana dulce (rece), iar cand s-a intarit adaugam mascarponele si pudra de Matcha, mixand inca putin .
Blatul il taiem in 3 parti egale (eu nu le-am insiropat insa la alegere se pot insiropa)
Crema o impartim in 3 parti egale.
Peste prima felie de blat se intinde crema, continuam cu a doua felie de blat, crema, blat si ultimul strat de crema cu care imbracam si tortul.
Deasupra l-am ornat cu pudra Matcha iar pe margini frunze de menta.
Enjoy !

Comentarii