Cornulete de post cu nuca si silvoita


 
Bine v-am regasit !
Pentru weekend va las o reteta de cornulete cu silvoita si nuca.
Desi aluatul este de post, aceste cornulete sunt foarte puhave si aromate datorita mierii din aluat.
Cand avem pofta de cornulete, eu prefer sa le fac pe acestea, pe noi ne-au cucerit !
 
Ingrediente:
 
300 g faina,
150 g nuca macinata
4linguri ulei,
2 linguri miere,
silvoita (magiun de prune)
3 linguri zahar,
1 plic drojdie uscata,
1 praf sare,
            125 ml lapte de orez
zahar pudra
 
Mod de preparare:
 
Frecam intr-o craticioara, pe foc mic, mierea si drojdia pana ce devine mierea lichida.
Cernem faina, in mijloc facem un cuib si punem mierea, drojdia, uleiul, un praf de sare, 2 linguri zahar.
Framantam aluatul si mai adaugam lapte caldut, daca trebuie (eu am adăugat 125 ml lapte de orez)
Lasam aluatul la dospit 30 de minute.
Intre timp amestecam nuca cu 1 lingura de zahar.
Împărțim aluatul in 4 părți egale.
Fiecare bucata de aluat il întindem intr-o foaie rotundă, subțire .
Pentru a ne ușura munca, decupam cercul cu ajutorul unei farfurii, pe care o punem peste foaia de aluat si tăiem după ea.
Ungem foaia cu silvoita si presaram nuca.
Taiem triunghiuri,le rulam si le punem intr-o tava pe hartie de copt.
Le lasam la cuptor cca 20 de minute.
Cand le scoatem le dam prin zahar pudra.
Enjoy!
 




 

Comentarii