Chec cu ciocolata si visine



 Ingrediente :

185 g făina albă
1/2 plic praf de copt
30 g cacao
250 g ciocolata amăruie
100 g zahăr
250 g unt
250 ml cafea
120 ml apa
2 oua
200 g visine(compot/proaspete/congelate)
Mod de preparare:
Într-un bol amestecam făina cernută împreuna cu praful de copt si un praf de sare.
Intr-o crătita punem la fiert ciocolata rupta bucatele, zaharul, untul tăiat cubulețe, cacao, cafeaua si apa.
Lasam la fiert pana se ingroasa puțin după care lasam siropul sa se răcorească.
După ce s-a răcorit bine siropul, adăugăm ouăle pe rând, mixând ușor pana se încorporează .
Adăugăm siropul peste Ingredientele uscate si mixam pana se încorporează total.
La final adăugăm vișinele si amestecam cu o lingura.
Ungem o tava cu fund detașabil, cu ulei si o tapetam cu făina.
Turnam compoziția in tava si dam la cuptor pentru cca. 50 min.
Se lasă la răcorit după care se ornează după bunul plac.





Comentarii