Chiftele vegetariene din naut si linte


 Ingrediente:

250 g linte verde
250 g naut (la conserva)
3 linguri făina
1 ceapa mare
2 morcovi
Ulei de măsline
50 g rosii deshidratate
3-4 căței usturoi
Menta uscata
Cimbru
Sare,piper
Mod de preparare:
Lintea o lasam la înmuiat 1-2 ore, după care o punem la fiert cu un praf de sare si 1 lingurița menta uscata.
După ce s-a fiert o strecuram bine si o lasam sa se răcorească puțin.
Ceapa o tocam marunt iar morcovul il tăiem cubulețe.
Călim ceapa si morcovul intr-o lingura de ulei cu un praf de sare si puțin piper, pana se înmoaie.
Năutul il strecuram si il blenduim împreuna cu lintea. ( mie imi place sa rămână urme de naut, de aceea nu blenduiesc pana se transforma total in pasta.)
Adăugăm ceapa si morcovul, sare, piper, cimbru după gust, roșiile deshidratate tăiate mărunt, usturoiul pisat si cele 3 linguri de făina.
Amestecam pana se omogenizează.
Daca vi se pare compoziția prea moale se mai Adaugă 1-2 linguri de făina.
Formam mingiute pe care le așezăm intr-o tava cu hârtie de copt.
Stropim cu ulei de măsline si dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana încep sa se rumeneasca ușor.
Noi am servit cu cartofi la cuptor si sos de iaurt.
Pofta buna !

Comentarii