Cornuri pufoase umplute cu sunca si cascaval



 Ingrediente aluat :

700 g făina albă
25 g drojdie proaspăta
400 ml apa
1 lingura zahăr
Sare
3 linguri ulei de măsline
+ 300 g sunca feliata
Cca. 300 g cascaval
1 ou bătut
Mix de seminte

Mod de preparare:
Într-un bol amestecam 250 ml apa călduță cu drojdia si zaharul.
Lasam deoparte 10 minute
Într-un bol cernem făina, adăugăm amestecul de drojdie, uleiul de măsline, sarea si restul de apa.
Framantam un aluat omogen, elastic pe care il lasam la dospit pentru o ora.
Între timp tăiem cașcavalul bastonașe de mărime potrivită.
După ce a dospit aluatul, pe masa infainata întindem într-un dreptunghi câte o lingura de aluat.
Așezăm o felie de sunca si un bastonas de cascaval si rulam strâns după care punem cornurile formate intr-o tava pe hârtie de copt.
Lasam cornurile la dospit cca. 20 de minute, după care le ungem cu ou bătut si presaram mix de seminte.
Le coacem la foc mic pana se rumenesc frumos.
Pofta buna !

Comentarii