Langoși cu branza si coji de ceapa


 Ingrediente aluat:

1 kg făina albă
25 g drojdie proaspăta
650 ml apa
1 lingura Zahăr
2 linguri ulei
50 ml iaurt natural
Ingrediente umplutura :
200 g branZa de burduf
100 g cașcaval
2 fire cozi de ceapa verde
Mărar proaspăt după gust
Sare

Mod de preparare :
Amestecam 150 ml apa călduță cu drojdia proaspăta si zaharul.
Lasam la loc cald pentru 10 minute.
Cernem făina într-un bol.
Adăugăm drojdia, uleiul, iaurtul, sare si apa călduță.
Framantam bine pana se încorporează toate Ingredientele.
Rezulta un aluat mai moale, pe care il lasam la dospit intr-un loc cald pana își dublează volumul.
Razuim cascavalul si il amestecam cu branza de burduf + cozile de ceapa verde tocate mărunt. Adăugăm mărar si sare după gust.
Pe masa infainata si cu mâinile unse cu ulei, rupem bucăți din aluat pe care le întindem cu mâna într-un cerc.
Pe jumătate din bucata de aluat, așezăm o lingura din umplutura de branza si impaturim placinta cu a doua jumătate de aluat, apăsând cu mâna pe margini pentru a nu ieși compoziția la prăjire.
Lasam plăcintele formate la dospit cca. 10 minute după care începem sa le Prăjim la foc mic, in baie de ulei, câte 2 minute aproximativ pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
Pofta buna ! 



Comentarii