Prajitura cu dovleac si crema de mascarpone




Ingrediente blat :
500 g dovleac copt
3 oua
70 g unt de cocos
280 g făina
1/2 plic praf de copt
125 g zahăr
1 lingurița Scorțișoara

Ingrediente crema:
500 g mascarpone
100 g zahăr pudra
2 lingurițe esența de vanilie

Mod de preparare:

Blenduim dovleacul copt cu ouăle si untul de cocos.
Adăugăm zaharul si scortisoara si omogenizam.
Adăugăm făina cernuta împreuna cu praful de copt si amestecam pana se încorporează total.
Compoziția rezultata se toarnă intr-o tava pe hârtie de copt si se coace la foc mic pentru cca. 35-45 de minute. Pana începe sa se închege iar marginile se dezlipesc de tava.
Rezulta un blat umed si dens cu o aroma puternica de dovleac.
Lasam blatul sa se raceasca complet după care il acoperim cu o crema formată din : 500 g marscarpone mixat cu zaharul pudra si esența de vanilie după gust.
!dupa preferințe, in crema se poate adauga mai mult zahăr!




Comentarii