Prăjitura Fanta


Ingrediente blat:

6 oua
6 linguri făina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurița praf de copt
100 ml ulei
Ingrediente crema:
200 g unt la temperatura camerei
500 g branZa de vaci
150 g zahăr pudra
Esența de vanilie sau portocale
Ingrediente glazura :
800 ml suc de portocale ( eu am folosit suc natural)
2 plicuri budinca de vanilie
100 g zahăr

Mod de prepare:
Pentru început pregătim blatul:
Separam ouăle. Albușurile le batem cu un praf de sare.
Gălbenușurile le mixam cu zaharul, pana își dublează volumul.
Adăugăm cacao si uleiul si mixam.
Incorporam făina cernuta împreuna cu praful de copt si le omogenizam bine.
La final adăugăm albușurile bătute spuma si amestecam cu dosul unei linguri de lemn, de jos in sus, ușor pentru a nu se lasă albușurile.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si coacem la foc mic cca. 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Între timp pregatim glazura:
Plicurile de budinca le amestecam cu 100 g zahăr si 150 ml suc.
Restul sucului il punem la fiert.
Cand a dat in clocot, adăugăm amestecul de budinca si amestecam cu telul pana se ingroasa .
Lasam glazura sa se răcorească ușor însă nu o lasam sa se întărească .
Pentru crema frecăm untul la temperatura camerei cu zaharul pudra.
Adăugăm branZa de vaci si esența după gust si omogenizam bine.
Blatul răcit il însiropam cu puțin suc de portocale, întindem crema peste care turnam glazura de portocale.
Dam prăjitura la rece pentru minim 3 ore după care o putem servi.
Enjoy! 

Comentarii