Salata Șuba Rusească


 Ingrediente :

1 ceapa albă mică
250 g cartofi
250 g morcovi
250 g sfecla rosie
250 g peste marinat
5 linguri maioneza de casa
1 ou fiert
Patrunjel verde

Mod de preparare :
Cartofii ii punem la fiert cu coaja, in apa cu sare după care ii strecuram si ii lasam sa se raceasca .
Morcovii si sfecla rosie le îmbrăcăm in folie si le coacem la foc mic pana intra furculița in ele.
Le lasam la răcit .
Curățam legumele de coasa si le dam pe răzătoare in boluri diferite.
Peștele il tăiem mărunt.
Sfecla rosie o stoarcem bine .
Ceapa o tocam mărunt si o punem pe fundul unei farfurii sau bol, unde vom pune salata.
Peste ceapa punem un strat de cartofi, condimentam cu sare, adăugăm 1 lingura de maioneza, așezăm un strat de morocvi, sare, maioneza, peste, maioneza, sfecla rosie, sare, maioneza si decoram cu ou fiert dat pe răzătoare si patrunjel verde tocat .
Dam salata la frigider pentru cca. 1 ora după care o putem servi.
Pentru a ne fii mai ușor, cand punem salata ne ajutam de o tava rotundă cu pereți detasabili.
Pofta buna ! 

Comentarii