Tarta cu lapte condensat, mascarpone si lămâie



 Ingrediente (baza 24 cm)

250 g biscuiți digestivi
150 g unt
400 g lapte condensat îndulcit ( Delatte )
2-3 lămâie
250 g mascarpone

Mod de preparare :
Mărunțim biscuitii sau ii dam prin robot.
Topim untul si il amestecam cu biscuitii.
Intr-o tava cu pereți detasabili, punem hârtie de copt, după care așezăm un strat de biscuiți pe care il nivelam cu o lingura.
Dam tava la frigider cca. 10 minute, timp in care pregatim crema:
Punem într-un bol mascaroinele, laptele condensat si sucul de la 2 lămâi.
Amestecam cu un tel cca. 2-3 minute pana cand crema s-a închegat.
Gustam si daca mai este nevoie adăugăm si sucul de la cea de a treia lămâie.
Turnam crema peste blatul de biscuiți si ornam după bunul plac. ( Coaja de lămâi netratate sau in cazul meu, 2 linguri din biscuitii Sfărâmați)
Dam Tarta la frigider minim 2 ore după care o putem servii.


Comentarii