Tort Egiptean



 Ingrediente pentru 1 foaie ( in total avem 4 foi )

* 2 albusuri
* 2 linguri de zahar
* 1/2 lingura de faina
* 40 g nuca măcinată
Ingrediente crema 1:
* 6 galbenusuri
* 6linguri de zahar
* 340 ml lapte
* 2 linguri amidon
* 170 g unt nesarat
* esenta de vanilie după gust
Ingrediente crema 2:
* 200 ml frisca
* 150 g zahar
* 120 g alune zdrobite bucati mai mari

Mod de preparare :
Prima data pregatim foile.
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem compozitia si coacem la foc mic timp de 25 minute sau pana se rumenește frumos, după care o lasam sa raceasca.
Procedam la fel si pentru restul foilor.
Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema pentru tort. Cele 6 galbenusuri le amestecam intr-o oala cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem oals pe foc si amestecam incontinuu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il mixam  intr-un castron după care adaugam putin cate putin din compozitia racita. Adăugăm esența de vanilie după gust.
La a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putin ulei sau pe o folie alimentara.Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim (punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
Batem frisca tare si adaugam 1/2 din caramelul zdrobit si alunele zdrobitesi ele.
Asamblam tortul astfel: 1 foaie cu nuci, crema de vanilie, caramel zdrobit, crema frișca, repetând operațiunea pana la ultima foaie, ultimul strat fiind de frișca.
Ornam cu caramel si alune zdrobite.
Ținem tortul la frigider pentru minim 3 ore după care il putem servi. 
Pofta buna !

Comentarii