Tort răsturnat cu mere




Ingrediente blat:

5 oua
5 linguri zahăr
5 linguri făina
1/2 plic praf de copt

500 g mere
150 g zahăr alb

Mod de preparare :
Curățăm merele de coaja si cotor si le tăiem feliuțe .
Intr-o cratiță caramelizam 150 g zahăr, după care așezăm feliile de mar pe fundul cratiței.
Într-un bol mixam albușurile cu un praf de sare.
Separat, mixam gălbenușurile împreuna cu zaharul, pana își dublează volumul.
Peste gălbenușuri adăugăm făina cernuta împreuna cu praful de copt si albușurile bătute spuma.
Omogenizam compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a nu se lasă aluatul.
Turnam compozitia peste mere si dam la cuptor pentru cca. 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea, sau pana cand blatul este rumenit frumos si desprins de pe marginile cratiței.
Lasam sa se răcorească puțin, după care întoarcem cratița si punem prăjitura pe o farfurie.
Servim simplu sau cu frișca.

Comentarii