Pizzete din vinete
O retete dietetica,de post sau vegetariana.
Aceste pizzete pe "blat" de vinete,peste care puteti adauga ce umplutura doriti,sunt foarte gustoase si sunt potrivite pentru o cina usoara.
Reteta mea este facuta in toamna,cu ingrediente proaspete din gradina,dovleacul il puteti inlocui cu dovlecel.
Ingerdiente:
- 1 vanata - mare
- cca 100 g dovleac
- 1 rosie
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- muguri de pin
- Ketchup (homemade)
- sare si piper
Mod de preparare:
Taiem vanata felii potrivit de groase, presaram sare si le lasam deoparte pentru a iesi amareala din ele.
Dovleacul curatat il dam pe razatoarea mare.
Ceapa o taiem julien.
Rosia o taiem cubulete, iar patrunjelul il tocam.
Amestecam ingredientele de mai sus intr-un bol si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Spalam feliile de vanata, le ungem cu ketchup si adaugam 1-2 linguri din compozitia de mai sus.
Presaram cativa muguri de pin si punem pizzetele intr-o tava pe foaie de copt.
Dam tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute.
Pofta Buna!
Chiar interesant.
RăspundețiȘtergereChiar interesant.
RăspundețiȘtergere