Prajitura cu nuca si cafea
- Pentru blat:
- 6 oua
- 8 lignuri zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura faina
- 250 g nuca macinata
- Pentru crema :
- 200 g unt
- 8 linguri zahar
- 2 linguri cafea naturala macinata
- 2 linguri amidon
- un pumn de nuca prajita si sfarmata ((eu am folosit alune)
- ciocolata pentru glazura+ unt cat o nuca
Mod de preparare:
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul.
Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata.
Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se incorporeaza bine ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o coacem cca 25-30 de minute, la foc mic, pana se rumeneste usor.
Pentru a va fi mai usor, compozitia se poate imparti in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua foi.
Pentru crema, topim untul pe bain-marie. Adaugam zaharul si cafeaua si amestecam pana se topeste zaharul.
Cele 2 linguri de amidon, le dizolvam in putin lapte, cat sa le putem turna in crema.
Adaugam si alunele (in cazul meu) si amestecam pana obtinem o consistenta cremoasa.
Lasam crema sa se raceasca complet.
Eu am facut un singur blat, asa ca l-am taiat pe din doua.
Am umplut cu crema de cafea si am asezat a doua foaie.
Deasupra se face glazura de ciocolata.
Lasam prajitura la rece cel putin 2-3 ore.
Enjoy !
Si aceasta prajitura imi face cu ochiul! Trebuie sa o incerc si eu!
RăspundețiȘtergere