Chiftele de naut




 
Buna dragii mei !
Pentru azi m-am gandit sa va ofer o reteta sanatoasa de chiftele ovo-vegetariene.
Pe blog este o reteta de chiftele de linte iar de data aceasta va las reteta chiftelelor cu naut!
 
Ingrediente :
 
1 conserva naut SunFood 400 g
150 g ciuperci
1 morcov mare
2 cepe rosii
5 catei de usturoi
1 ou mare (2 mici)
2-3 linguri pesmet
1 lingura ulei de masline
sare, piper, fulgi chilli, chimen macinat
patrunjel verde
+ulei pentru prajit
 
Mod de preparare:
Pentru inceput, curatam legumele si le taiem felii/cubulete.
Calim legumele intr-o lingura de ulei si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Dupa ce s-au calit legumele, le lasam sa se raceasca putin.
Intre timp scurgem nautul si il blenduim.
Dupa ce s-au racorit bine legumele, le blenduim si pe ele.
Punem intr-un bol, nautul si legumele blenduite, adaugam 1 ou, 2-3 linguri de pesmet, patrunjelul verde tocat marunt, fulgi de chilli, chimen, sare si piper dupa gust.
Amestecam toate ingredientele.
Incingem putin ulei intr-o tigaie si incercam compozitia, prajind o chiftea.
Daca chiftelutele nu stau peolalta inseamna ca mai este nevoie de pesmet, iar in acest caz mai adaugam 1-2 linguri de pesmet.
Prajim pe rand toate chiftelele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe un servet absorbant.
Eu folosesc o tigaie antiaderenta si pun ulei doar la prima tura de chiftele.
Putem coace chiftelele si in cuptor insa mie nu imi plac deoarece ies prea uscate asa ca prefer sa le prajesc.
Se pot servi atat calde cat si reci, sunt la fel de gustoase.
 

 
 


Comentarii