Branza din lapte de bivolita


Bine v-am regasit !
Nici o branza de vaci din comert nu se compara cu cea facuta in casa.
Daca aveti de unde sa va achizitionati lapte de vaca sau bivolita va recomand cu drag sa incercati sa faceti acasa aceasta branza.
Cu aceasta ocazie va recomand sa folositi aceasta branzica in prepararea acestor papanasi pufosi si sensational de gustosi !
Ingrediente:
 2 l lapte de bivolita/lapte
sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert iar cand incepe sa fiarba luam oala cu lapte de foc.
Amestecand in laptele (fierbinte) cu o lingura de lemn, adaugam sucul de lamaie in acest fel veti observa cum se strange laptele si devine branza.
Daca aveti impresia ca nu a rezultat foarte multa branza se mai poate adauga suc de lamaie, amestecand incontinuu.
Lasam branza in zerul rezultat pana se racoreste usor, dupa care o punem la stors intr-un tifon.
Mie din 2 l de lapte mi-au rezultat 600-700 g branza .
Putem folosii branza in aceeasi zi, o putem pastra la frigider pentru 2-3 zile sau o putem pastra in congelator.


Comentarii