Chiftele de naut cu cartofi dulci vegane




Bine v-am regasit !
Noua ne plac chiftelutele vegane in diferite combinatii si mi se par foarte usor de introdus in meniul zilnic.
Pe blog se gasesc mai multe variante ale acestor chiftele :
De data asta am combinat nautul cu cartofi dulci si pentru un plus de savoare am adaugat si niste ciuperci.

Ingrediente :
1 conserva naut (240 g dupa scurgere)
250-300 g cartofi dulci
1 ceapa mare rosie
150 g ciuperci
5 catei usturoi
sare, piper, chimen macinat, usturoi granulat
+50 g pesmet
+2-3 linguri ulei

Mod de preparare:
Pentru inceput, punem la fiert o cratita cu apa.
Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati de marime medie se pun la fiert cu un praf de sare, intr-o strecuratoare pe baie de aburi (punem strecuratoarea in cratita de mai sus, avand grija fundul strecuratorii sa nu ajunga in apa )
Lasam la fiert cca. 20 de minute, pana intra furculita usor in cartofi.
Separat calim intr-o lingura de ulei ceapa,usturoiul si ciupercile tocate marunt.
Blenduim nautul scurs, adaugam cartofii dati pe razatoarea mica, ciupercile calite si condimentele de mai sus dupa gust.
Amestecam ingredientele si cu mainile umede formam mingiute pe care le aplatizam intre palme.
Dam chiftelutele prin pesmet si le prajim in putin ulei incins.
Daca compozitia nu sta peolalta se poate adauga 1-2 linguri faina .
Pofta buna !



Comentarii